GASTRONOMIA TÍPICA DE VALLADA

GASTRONOMIA TÍPICA DE VALLADA

La gastronomia de Vallada  beu de la tradició cultural dels nostres avantpassats. Menjars rics, variats, amb ingredients naturals i saborosos, com l' arròs al forn, l' arròs caldós amb fesols i naps, la paella de conill i pollastre, el gaspatxo amb pebrella o la coca de pimentó i tomaca. Dolços casolans com la mona, la fogassa, els rotllets, els rosegons, la coca en llanda, els pastissets de moniato, el braç de gitano, les coquetes de mantega i ametla o els bunyols de carabassa, acompanyen els valladins i visitants al llarg de l' any, variant segons la festa o celebració. A destacar també la producció d’oli verge extra monovarietal, xafat en fred, i de cervesa artesanal de qualitat.
És molt recomanable, per tant, menjar o comprar productes i elaboracions típiques del poble, que podem trobar als restaurants, tendes i forns de Vallada.