Lloc Nou d'En Fenollet

Lloc Nou d'En Fenollet

Municipi de reduïda extensió (1,53 km2) en la comarca de la Costera, prop de la muntanya del Puig . El terreny, excepte la Llometa del Tossal, és completament pla i está format por sediments quaternaris més recents, ocupats fins fa poc per arrossars. Té una altitud de 92 m sobre el nivell del mar , es troba a 5 km de Xàtiva, capital de la comarca, i 55 km de València.

RECURSOS PATRIMONIALS

Aproximadament les obres de construcció de l’església s’iniciaren l’any 1645 i s’acabaren en 1655. Miquel de Fenollet, va ser qui va impulsar la creació d’aquest nou temple, però seria la seua vídua qui portara a terme la construcció de la nova església.
L’església de Sant Dídac d’Alcalà és un edifici amb una única nau central i disposa de 8 capelles. Darrere del presbiteri el·líptic, hi ha dues estances que s’utilitzen com a sagristia i per a magatzem. Als peus de la nau i enfront del presbiteri, troba emplaçament un cor elevat. La façana, d’estil senzill, està orientada cap a la plaça de l’església, destacant el campanar i la portalada.

FESTES

Se celebren les festes patronals en honor de Sant Dídac, la Mare de Déu dels Dolors i Sant Roc.

Comencen les activitats sobre el 10 d' agost amb campeonats de Dominó, Truc, minimotos i correfocs i al voltant  del 21 d' agost se celebra la presentació dels festers i festeres, donant pas a les festes propiament dites. Amb degustació de Paelles, Vaquetes, Verbenes, Ball de disfreses, Processons i Castells de focs artificials, que fan disfrutar a tots els veïns i visitants.

TRADICIONS

CONTACTE LLOCNOU D'EN FENOLLET